FİZYOLOJİ İLE REFLEKSOLOJİ EĞİTİMİ
Tıbbın temel derslerinden biri olan Fizyoloji tıp,hemşirelik dışında etkin olarak kullanılmasa da sağlık hizmeti veren kurum veya okulları insan sağlığı ile ilgili hayatını sürdürecek olan kişilerin temel derslerinden biri olarak yer tutmaktadır.
Dersin Tanımı
Uluslararası Refleksoloji Enstitüsü Refleksoloji Öğrencisi bu bölümde Fizyolojinin tanımını, Fizyolojinin ilgili alanlarını ve Fizyolojinin Refleksoloji tedavisindeki önemini öğrenir.Fizyoloji içerisinde fiziksel ve kimyasal kavramlar hakkında bilgi sahibi olurlar.Hücrenin yapısı, tipleri, fonksiyonları ,hücre organizasyonu,doku ve organ kavramı, hücrelerarası organizasyon, canlı organizmada iç ortam-dış ortam, homeostatik kavramlar, hücrelerde madde alışverişi hücrelerarası iletişim gibi konularda bilgi sahibi olur.
Dersin Amacı
Refleksoloji alanında öğrenim gören öğrencilerin gerek teorik gerekse uygulama derslerine temel oluşturacak fizyolojik bilgilerin verilmesini ,canlı işleyişinin bilinmesi ayrıca normalden ayrılan işleyişi de odaklanarak hastalıklara göre teorik ile Refleksoloji uygulama arasındaki bağlantının kurulması amaçlanır.
Hedeflen Kazanımlar
Uluslararası Refleksoloji Enstitüsü öğrencilerinin ,verilen bilgileri ileride meslek yaşamında hasta ilişkisi ile Refleksoloji uygulamaya aktarabilmelerini hedefler.
- Merkezi ve Çevresel Sinir Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksoloji Öğrencisi, merkezi ve çevresel sinir sistemi bölümlerini ve işleyişi özelliklerini öğrenir. Sinir sistemi bilginin girişi, işleme, değerlendirme ve çıkışını Fizyoloji derslerinde öğrenir.Sinir sisteminde impuls iletimini,somatik ve otonom sinir sisteminin işleyişlerini Fizyoloji dersinde öğrenir.Duyusal bilgileri, duyusal sistemin işleyişlerini, ağrı duyusunu,uyarıcı ve inhibe (engelleyici) edici sistemlerin işleyişlerini öğrenir. Kan-Beyin bariyerinin yapısını ve işlevini, beyin omurilik sıvısının birleşimini ve işlevini,Reflekslerin oluşumunu,uyku-uyanıklık mekanizmalarını öğrenir.Bellek oluşumunu ve davranışların sinirsel temellerini öğrenir.
- Sindirim ve Emilim Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksoloji öğrencisi, sindiriminin genel özellikleri , sindirim kanalı, ağında,midede bağırsaklarda ,pankreas ve safra salgısının farklılıklarını öğrenir.İşleyişi esnasında salgılama ve emiliminin sinirsel ve hormonal düzenlenmesinde bağırsak sinir sistemini, otonom sinir sistemini öğrenir.
- Solunum Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksoloji öğrencisi; burun boşluğundan akciğer olveollerine kadar görülen organların işleyişlerini öğrenir.
- Boşaltım Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksoloji öğrencisi; sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanması, böbreğin sıvı ve elektrolit alım ve kaybındaki etkisi, böbrek mekanizması , böbreğin yeri ve yapısı,mesane , sıvı ve işleyişini öğrenir.
- Hormon Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksoloji öğrencisi; endokrin organların yerini ,organizasyonu ve işleyişinde hipotolamus, hipofiz bezi, troid ve paratroid bezi, pankreas, epifiz, üreme organları , timus bezi ile ilgili fizyolojik süreçleri öğrenir.
- Dolaşım Sistemi Konusunda Kazanımlar
Refleksolji öğrencisi; kalbin işlevi, sistematik dolaşım ,lenf sisteminin yapısı ve işleyişi konularını öğrenir.
Bu materyal Uluslararası Refleksoloji Enstitüsü (URENS) açık yazılı izni olmadan kopyalanamaz, değiştirilemez veya çevrilemez. Bu meteryal telif ve isim hakları kayıtlarına ve korumalarına tabidir.
Yorum Yap